Yritystoiminta – miksi liputan sen puolesta?

Suurin osa taloudellisesti menestyneistä ihmisistä ovat yrittäjiä. Kuinka se voi olla mahdollista, kun uutisissa huudetaan yrittäjän 50 tunnin työviikosta ja 1000 euron kuukausiansioista? Mitä hyötyä yrittäjyydestä on?

Kun puhutaan taloudellisesta menestymisestä, iso osa liputtaa asuntosijoittamisen, osakkeiden ja rahastojen puolesta. Näissä on puolensa. Salkkua voi rakentaa ”Osta, unohda ja pidä”- periaatteella, jolloin ainoaksi tehtäväksesi jää valita sijoituskohde ja painaa ”osta” -nappia. Aktiivisempaan sijoittamiseen vaaditaankin jo enempi kohteisiin tutustumista. Asuntosijoittaminen vaatii enempi kohteiden läpikäytiä, mahdollisesti remonttia ja vuokralaisten hankkimista. Jokainen sijoitusmuoto vaatii siis töitä.

Näiden sijoitusmuotojen huonona puolena on huono tuotto ja isot riskit. Antakaapa kun selitän.

Rahastoiden ja osakkeiden oletetaan saavan noin 7% tuottoa pitkällä tähtäimellä. Molemmat ovat kuitenkin vahvasti markkinoiden keikutettavissa ja globaaleista kriiseistä on tulossa uutta arkea. Ennustettavuus on huono ja liika hajautus syö tuottoa. Rakenteet muuttuu ja monet perinteiset toiminnot jäävät unholaan. Isotkit imperiumit kaatuu, mikäli ne eivät pysy ajan hermoilla.

Asuntosijoittamiselle annetaan noin 5% tuotto-odotuksia. Sijoittamiseen vaativaan alkupääomaan nähden tämä on todella alhainen. Ainoa keino, jolla voit saada parempaa voittoa, on myydä asuntoja kalliimmalla eteenpäin. Riskinsä siinäkin. Alueelliset erot on suuria ja talouden suhdanteet saavat asuntojen hinnat nopeasti lasku-uralle. Asunnot eivät ole nopeasti realisoitavissa.

Näistä syystä liputan yritystoiminnan puolesta sijoitusmuotona. Kuinka se tulee toteuttaa?

Ei ole väliä, teetkö pää- vai sivutoimisena yrittäjänä. Kaikki riippuu omasta tilanteestasi. Sivutoimisena toki kulut ovat pienemmät. Käytännössä myymällä omaa osaamistasi ilman fyysistä tuotetta ja varastoa, saa liki nolla-riskisen sijoitusmahdollisuuden.

  • Luo nettisivut (Esim. Hostingpalveluiden kautta)
  • Luo osaamisestasi tuote (digituote tai fyysistä palvelua)
  • Myy tuotetta somen ja nettisivujesi kautta. Kun teet digituotteen, voit myydä sitä käytännössä rajattomasti.
  • Kustannukset sivutoimisena yrittäjänä ilman YEL*- ja ALV-maksuja* ovat noin 10-20€/kk käsittäen nettisivut.
  • Tuottomahdollisuudet voivat olla mitä vain. Pienellä aktiivisuudella saa helposti muutaman satasen kuukaudessa ilman suurta työpanosta. Voit siis tienata esimerkiksi 200€/kk vain 20 euron sijoituksella ja parin tunnin työnteolla.

Voisiko olla parempaa tuottomahdollisuutta?

Yritystoiminta on ainoa tulomuoto, joka on käytännössä täysin sinun käsissäsi. Sen suuntaa on nopea muuttaa, mikäli elämäntilanne, markkinat tai poliittiset päätökset keikuttavat venettä. Palveluyrittäjänä sinulle riittää aina töitä, sillä työmarkkinat menevät aina vain enempi freelancereiden suuntaan joustavuuden takia. Toimeksiantajia ei ole vain yksi, vain niitä voi olla kymmeniä. Lisäksi pääset neuvottelemaan palkkatasostasi.

Tulen myöhemmissä postauksissa avaamaan yritystoiminnasta enemmän, mutta tässä postauksessa tälleen kärjistetysti.

*YEL-raja 7 958,99 euroa, Alv-raja 10 000 euroa (vuonna 2020)

Jätä kommentti