Askeleet menestykseen

Parhain tapa päästä tavoitteeseen on kulkea askel kerrallaan, keskittyen siihen mitä on tekemässä. Haluan myös tätä korostaa blogissani ja pyrin tätä kirjoittamaan edes jotenkin aika järjestyksessä.

Step-by-step

  1. Käy läpi oma ajattelumallisi, sekä suhteesi rahaan ja menestykseen. Kuinka kulutat tai käytät sitä tällä hetkellä? Mikä merkitys rahalla sinulle on? Millanen on taloudellinen historiasi?
  2. Laadi tavoite, visio ja selvitä oma tahtotilasi. Määrittele oma riskiprofiilisi, paljonko haluat ottaa riskiä pääoman menetyksestä.
  3. Kirjoita strategia eli suunnitelma kuinka aiot päästä tavoitteeseesi. Tee välitavoitteita. Kuinka mahdollistat oman menestymisesi? Onko se sijoittaminen, oma yritys, vai jokin muu?
  4. Käy läpi omat tulosi ja menosi. Kirjaa ne exceliin tai ruutuvihkoon koko vuodelta.
  5. Laadi budjetti. Paljonko pitää jäädä viivan alle, jotta tavoitteesi on mahdollinen ja voit toteuttaa strategiaasi? Mistä voit karsia ja miten voit tienata lisää?
  6. Säästä puskurirahat. Tätä vaihetta ei saa hypätä yli! Puskuri on vähintään 2000e, mutta mielellään 3-6kk menoja vastaava määrä.
  7. Etene strategiassasi seuraavaan vaiheeseen aina edellisen täytyttyä. Älä jousta strategiastasi. Tee matkan varrella tarpeellisia muutoksia, mikäli siihen on oikeasti hyvä syy.
  8. Nauti työsi hedelmistä. Älä kuitenkaan laiskistu vaan seuraa edelleen suunitelmaa.
  9. Mikäli saavuitit tavoitteesi, voit kehitellä uuden.

Tulen avaamaan jokaisen vaiheen vielä erikseen seuraavissa postauksissa. Monet niistä ovat liian laajoja määriteltynä vain parilla lauseella. Hyvin suunnitellulla ja järjestemällisellä suunnittelulla saadaan parhaimmat tulokset ja vältät sinkoilun sinne tänne.

Jätä kommentti