Kuinka aloitan taloudellisen menestymisen?

Parhain tapa päästä tavoitteeseen on kulkea askel kerrallaan, keskittyen siihen mitä on tekemässä. Haluan myös tätä korostaa blogissani ja pyrin tätä kirjoittamaan edes jotenkin aika järjestyksessä. Nämä on kuitenkin vain ohjenuoria, ei raamattu tai koko totuus. Tapoja säästää, sijoittaa ja tienata on yhtä monta kuin on ihmistäkin.

Asioita on hankalampi ymmärtää, mikäli löisin blogiini vaan kamalasti sijoitussanastoa ja kuvia erilasia kurssikäyristä. ”Mitä nämä ovat ja mitä näillä tehdään?? What the f*ck?”. Rahan määrällä ei loppujen lopuksi ole mitään väliä. 10 euroa skaalautuu prosentuaalisesti samalla tavalla kuin 1000 euroa, vain summat vaihtelee. Siksi ei ole merkitystä, millaisilla summilla aloitat taloudellisella polulla.

En ole osakesijoittamisen suurin fani tällä hetkellä. Siihen on yksi syy:
 
Vuosittainen osakkeen arvo laskennallisella keskiarvolla tuottaa voittoa noin 7%.
 
Yritystoiminnalla saat sijoitettuun pääomaan 30-90% voittoa  (jopa runsaasti enemmänkin) riippuen minkä alan yrittäjä olet.

Step-by-step

  1. Käy läpi oma ajattelumallisi ja suhteesi rahaan. Kuinka kulutat tai käytät sitä tällä hetkellä? Mikä merkitys rahalla sinulle on? Millanen on taloudellinen historiasi?
  2. Laadi tavoite, visio ja selvitä oma tahtotilasi. Määrittele oma riskiprofiilisi, paljonko haluat ottaa riskiä pääoman menetyksestä.
  3. Kirjoita strategia eli suunnitelma kuinka aiot päästä tavoitteeseesi. Tee välitavoitteita.
  4. Käy läpi omat tulosi ja menosi. Kirjaa ne exceliin tai ruutuvihkoon koko vuodelta.
  5. Laadi budjetti. Paljonko pitää jäädä viivan alle, jotta tavoitteesi on mahdollinen ja voit toteuttaa strategiaasi? Mistä voit karsia ja miten voit tienata lisää?
  6. Säästä puskurirahat. Tätä vaihetta ei saa hypätä yli! Puskuri on vähintään 2000e, mutta mielellään 3-6kk menoja vastaava määrä.
  7. Etene strategiassasi seuraavaan vaiheeseen aina edellisen täytyttyä. Älä jousta strategiastasi. Tee matkan varrella tarpeellisia muutoksia, mikäli siihen on oikeasti hyvä syy.
  8. Nauti työsi hedelmistä. Älä kuitenkaan laiskistu vaan seuraa edelleen suunnitelmaa.
  9. Mikäli saavuitit tavoitteesi, voit kehitellä uuden.

Hyvin suunnitellulla ja järjestemällisellä suunnittelulla saadaan parhaimmat tulokset ja vältät sinkoilun sinne tänne.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *