10 vinkkiä omiin unelmiin!

Elämme jatkuvassa epävarmuuden luomassa kuplassa. Kiivas tahti, sosiaaliset paineet, stressi, materialismi, kaikki edellämainitut ovat loistavia oman itsekunnioituksen ja itseluottamuksen murskaajia. Uutisotsikoista päätellen parisuhteistakin puuttuu toisen kunnioitus ja tukeminen, jolloin apua ei oikein tunnu saavan mistään. ”Miten ihmeessä minä pääsen tästä suosta? ”

1. Jos et nauti siitä, älä tee sitä

Ei ole mitään kamalampaa kuin tuhlata elämänsä asioihin, joista ei nauti. Rahaa ja materiaa saa aina lisää, mutta meillä on vain yksi elämä. Jokainen ikävä minuutti on tuhlattu minutti. Unelmien eteen joutuu näkemään usein paljon aikaa ja vaivaa, joten jotta pääset joskus eteenpäin elämässäsi, sinun olisi parasta rakastaa sitä mitä teet. Älä pakota ideaa sinun luoksesi. Kokeile jotain. Kokeile toista. Jossain vaiheessa olet karsinut listaltasi pois unelmat, josta et nauti tarpeeksi ja jotka eivät ehkä ole sinua varten.

2. Määrittele tavoite

Kun löydät sen oman juttusi, määritä se, ota suunta ja tee välitavoitteita. Mikään tavoite ei ole liian hullu! On turha tulla sanomaan, että taivas on rajana, kun kuussa on jalanjälkiä!

3. Aloita jo tänään

Unelmien saavuttamiseen ei ole täydellistä hetkeä. Elämässä on aina ”huono aika”. JOten nyt härkää sarvista ja päätä aloittavasi tänään, juuri tällä sekunnilla. Miksi tuhlata aikaa vain miettimiseen, kun senkin ajan olisit voinut jo käyttää askeleisiin kohti omia unelmiasi!

4. Usko itseesi!

Et todennäköisesti ole täydellinen, etkä osaa kaikkea heti. Mutta polku, jota kuljet, opettaa sinua matkalla. Ole nöyrä, myönnä omat heikkoutesi, kehitä itseäsi ja niin sinusta tulee oman unelmasi huippuasiantuntija.

5. Valitse seurasi tarkoin

Niin kylmältä kuin se kuulostaakin. Kuulet varmasti lähipiiriltäsi kommenttia ”Ei tuo onnistu” tai ”Miksi näet vaivaa?”. Ota etäisyyttä näihin negatiivisiin ihmisiin ja hakeudu sellaisten seuraan, jotka uskovat unelmiisi ja kannustavat sinua eteenpäin. Negatiivinen mollaaminen on aina eri asia kuin rakentava, neuvoa antava kritiikki. Prove them wrong!

6. Motivoi itseäsi

Luo itsellesi useampi välitavoite. Aloita pienestä ja nopeasta. Palkitse itsesi saavutettuasi tavoitteesi. Etsi asioita, jotka motivoivat sinua eteenpäin. Se voi olla energinen musiikki, inspiroiva instagram-tili, voimakas aforismi, tulevaisuuden kuva… valinta on sinun.

7. Ole pitkäjännitteinen

Maailman mullistavimmat asiat eivät tapahtuneet yhdessä päivässä. Pyramidit, Microsoft, avaruuslennot, kaikkia näitä on kehitetty vuosikymmeniä. Sinä et voi laihduttaa vuosikausia kerrytettyjä kilojasi parissa kuukaudessa. Sinä et pysty rakentamaan bisnes-imperiumia yhdessä yössä. Muista siis välitavoitteet!

8. Muista ajankäyttö!

Jokainen hukkaan heitetty minutti on menetetty mahdollisuus ottaa uusi askel kohti unelmaasi. Hanki kalenteri, joka muistaa asiat puolestasi, jotta sinä voit keskittyä olennaiseen. Ulkoista tarvittaessa ne asiat, mitä et osaa. Tee tehtävälistoja tavoitteidesi mukaisesti. Priorisoi. Vähennä turhanpäiväistä puhelimen käyttöä.

9. Ei ole olemassa retkahduksia tai epäonnistumisia

Muista miksi aloitit! Muista oma tavoitteesi! Matkalla sattuu ja tapahtuu. Se kuuluu olennaisena osana tätä polkua. Sinä tulet epäonnistumaan kerran, ehkä toisenkin. Jokainen epäonnistuminen kasvattaa ja opettaa sinua. Nouse ylös ja jatka matkaa!

10. Ole oma itsesi!

Matka kohti unelmia kasvattaa sinua ihmisenä. Hyväksy itsesi ja sinussa tapahtuvat muutokset. Ne ovat usein juuri sitä mitä tarvitset ja mistä unelmoit. Tämä saattaa aiheuttaa lähipiirissäsi negatiivisia ajatuksia, mutta pidä pääsi. Nauti saavutuksistasi, äläkä anna kenenkään lyödä sinua maahan. Sinä olet ansainnut unelmasi!


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *