Passiivinen tulo

Sinua on huijattu.

Olitpa yrittäjä tai yrittäjyydestä haaveileva, olet ehkä lukenut jo kasapäin artikkeleitä, jotka mainostavat digiyrittäjyyden tai sijoittamisen tuovan kasapäin rahaa, aikaa ja onnea. Teet töitä vain muutaman tunnin päivässä. Katselet palmun alla mojito kädessä, kuinka lapset leikkivät rannalla. Raha vain suorastaan hyppii tilillesi. Olet ehkä ostanut monta verkkokurssia, jolla sinulle kerrotaan, miten onnistut?

Olet ehkä jo tajunnut, ettei se mene niin.

Ei ole oikotietä onneen

Ensinnäkin, jos kaikki olisivat nettiyrittäjiä, eikä kukaan tekisi käsillä duunia, moni palveluala jäisi ilman tekijöitä. Vanhukset jäisi hoitamatta ja hiukset leikkaamatta. Kaikkea yritystoimintaa ei voi muuttaa digitaaliseen muotoon. Ei ole mitään väärää olla kivijalkayrittäjä, kunhan liiketoimintasi lähtee oikealla tavalla liikenteeseen.

Lisäksi verkkokurssien teko vaatii satojen tuntien työpanoksen, ennen kuin sinulla on kasassa laadukas tuote, joka ratkaisee asiakkaan ongelman. Tällä hetkellä on nettipullollaan digiyrittäjiä, jotka ovat käyneet verkkokurssin ”Näin teet rahaa verkossa”, muokannut siitä omanlaisensa ja alkanut ”asiantuntijaksi” ja myyvät samaa ideologiaa eteenpäin. On selvää, että menestymisen mahdollisuudet on tällä tavalla pienet, koska todennäköisesti silloin et ole oikea alasi asiantuntija.

Meillä on luontainen taipumus mennä aina siitä, mistä aita on matalin. Koska olemme laiskoja ja mukavuuden haluisia, houkutukset turvautua vippaskonsteihin on suuret. Ongelma siinä on, että niitä vippaskonteja ei ole. Valitettavasti se sinun Instagramissa ihailemasi helppo elämä ei tule nappia painamalla.

Taikasana ”passiivisen tulon” saamiseksi on RAAKA TYÖ! Se unelmien Instagram-elämä ei tule ilman sitä.

Passiivisen tulon ei niin passiivinen työmäärä

Toimivan passiivisen tulon lähteen saat, kun sinulla on aihe, jossa olet oikeasti asiantuntija. Minä olen asiantuntija myynnin ja asiakaspalvelun saralla, sekä yritysideoiden suunnittelussa ja yrityksen perustamisessa. Asiantuntemuksen olen hankkinut koulutuksen ja työelämän kautta. Minä en tiedä mitään ulkomaankaupasta, isoista pörssiyhtiöistä tai miljoonasijoituksista. Minä olen pienen yrittäjän asialla.

Kun sinulla on aihe, on hyvä käyttää aikaa opiskellakseen asiasta lisää. Minä olen lukenut lähemmäs 100 kirjaa taloudesta, asiakaspalvelusta, myynnistä ja menestymisestä. Lisäksi olen lukenut yksittäisiä kirjoja markkinoinnista, taloushallinnasta, ja maailmantaloudesta. Nämä sivuaiheet tukevat pääaiheitani ja antavat minulle laajempaa näkökantaa asioihin.

Harvoin kukaan tekee verkkokurssia suoraan kylmiltään, vaan ensin koostetaan ja hankintaan materiaalia. Tämä vaatii paljon esikirjoitustyötä. Materiaali jalostetaan joko teksti, video tai äänimuotoon, sekä niiden. Tähän mennessä olet käyttänyt aikaasi jo lähemmäs sata tuntia.

Kaiken koostamisen jälkeen sinulla saattaa olla jo verkkokurssi. Sitten sitä pitäisi myydä. Teet kotisivut, sähköpostitlistat, somen, mainoksia… Yleisin tapa on hankkia asiakkaita ilmaisen sisällön avulla asiakkaan sähköpostia vastaan. Yleisin virhe on kuitenkin kuvitella, että spämmäämällä asiakkaan postiin ”osta, osta, osta” -viestejä, tulisi kauppaa. Digiyritysgurut tämän tavan varmasti opettavatkin. Se on ehkä jollain toiminut. Valitettavasti parempi tapa on tuottaa laadukasta sähköpostisisältöä, joka antaa asiakkaalle aina jotain lisäarvoa. Tämä vie -taas kerran- enemmän aikaa.

Kuulostaako tämä enää passiiviselta?

Digiyrittäjyyden riskit

Olet käyttänyt verkkokurssin tekemiseen jo satoja tunteja. Kuitenkin verkkokurssisi onnistumisen määrittelee se, että saatko sille tarpeeksi maksavia asiakkaita. Riski piilee siinä, että saatat tehdä ison työn saamatta siitä itsellesi palkkaa. Sen ajan olisit voinut tehdä jotain oikeasti tuottavaa. Jos olisit käyttänyt saman ajan vaikka palkkatöihin tai nykyisen yrityksesi uusiin kivijalka-asiakkaisiin, olisit voinut tienata: 200 x 15€/h = 3000 euroa ja päässyt sillä rahalla jo etelänlomalle. Hullunkurista eikö?

On paljon helpompaa lähteä kehittämään digiyrittäjyyttä, jonkin perinteisemmän ”hand-on” -toiminnan pohjalta. Internetin ihmeellinen maailma on jo täynnä näitä tuntemattomia ”5 minuutin asiantuntijoita”. Hanki nimeä oikeassa elämässä, jotta asiakkaasi löytävät sinut helpommin.
Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *