Kuka, mitä, hä?

Istuin kutsuttuna Pirkanmaan Nuorten Yrittäjien pikkujouluissa, jossa tapasin uusia inspiroivia ihmisiä ja tutuistuin toimintaan. Omaa yrittäjähistoriaani kertoessani keskustelukumppanini tokaisi ”Ei vitsit sä oot kokenut paljon, sulla ois varmasti annettavaa paljon muillekkin”.

Ajatus hautoin päässäni jonkin aikaa, kunnes kerrankin elämässäni uskallan tulla ulos kuorestani ja tehdä juuri sitä mitä rakastan.

Mitä se sitten on?

Yritystoiminta, raha ja asiakaspalvelu on ollut vuosia intohimoni. Palkkatyöläisenä jatkuvat kiristykset, johdon huonot päätökset, selkävaivat, järjettömät työajat ja oman ammatillisen kehityksen lakkaaminen söivät motivaatiotani. Lisäksi muutamia vuosia sitten koin herätyksen ilmastonmuutokseen ja eettinen näkökanta alkoi esiintyä myös työelämässäni. Koin henkisesti raskaaksi myydä sekundaa.

Koulutuksen lisääminen ammattikorkeakoulun puolelta kävi ajatuksen tasolla, mutta mielestäni tradenomin koulutusohjelma on niin turhaa tietoa täynnä, etten ole nähnyt kannattavaksi elää pienillä tuloilla ja opiskella montaa vuotta opintoja, joista suurimmalla osalla en tule tekemään todennäköisesti yhtään mitään. Tässä vuosien saatossa olenkin itseoppinut paljon lukemalla alan kirjallisuutta ja pistämällä niitä toteen omassa yrityksessäni. Jotain on tehty oikein, sillä seison edelleenkin jaloillani, erehdyksistä oppineena ja onnistumisista iloiten.

Mikä on tämän blogin tarkoitus?

MIelenkiinnon kohteitani on lukuisia. Haluan tehdä vähän kaikkea. Haluan auttaa uusia ja vanhoja yrittäjiä oman polkunsa rakentamisessa. Haluan auttaa markkinoimaan oikein. Haluan ohjata kuluttajia vastuullisuuteen, sillä vain siten myös yritykset kääntävät katseensa sitä kohti. Haluan opastaa ihmisiä elämään elämää, missä pääpaino ei ole materiassa vaan kokemuksissa, hyvässä palvelussa ja aikaa kestävissä tuotteissa. Haluan ohjata terveellisimpiin elämäntapoihin ja näyttää kuinka elämää voi elää muutenkin kuin prisma-arki-oravanpyörässä. Lyhyesti sanottuna haluan yhdistää sekä yritykset, että kuluttajat.

Elämä, jossa ”Less is truly more”.

Vaikka blogissa markkinoinkin hyväksi koettuja tuotteita tai asioita, ohjaa tätä markkinointia puhtaasti mahdollisimman pitkälle viety kotimaisuus, eettiset raaka-aineet ja valmistus, kierrätys ja kulutuksen vähentäminen. Täällä ei näe ”ruotsalaisen vaateketjun muovikuiduista tehtyjä kertakäyttövaatteita” (ellei ne ole kirpputorilta), viikottain vaihtuvaa sisustusta tai glitteriä pursuavaa meikkipussia. Blogissa puhutaan myös tabusta nimeltä raha ja kuinka sitä voi säästää tai saada lisää.

En ole ehkä se tyypillisin ”puunhalaaja” tai ”downsiftaaja” (mitä näitä nyt on), sillä en ole tyyliltäni minkään sortin hippi tms. Siksi olenkin ehdottomasti parhain ihminen kertomaan uusista mahdollisuuksista elää ja voida hyvin, sillä olen ihan tavallinen ihminen, niin kuin tekin! Äitini kuvasi vähän aikaa sitten minua varsin osuvasti ”Sinä se tiput sitten aina jaloillesi!”. Kuinka sen teen? Olemalla periksiantamaton, haistattamalla vastoinkäymisille pitkät ja menemällä eteenpäin!

Kuinka eteenpäin?

Elämääni ohjaa tietynlainen ”Pyhä Kolmio”. Kaikki mikä ei kuulu tähän, on toisarvoista ja ansaitsee elämässäni vähemmän painoarvoa. Omaan kolmiooni kuuluu ”PERHE, HYVIVOINTI ja TYÖ ja nimenomaan tässä järjestyksessä. Nämä asiat antavat minulle voimaa ja motivaatiota ja näistä nautin kaikista eniten. Raha ja muu on toissijaista, vaikka toki laskut pitää voida pystyä maksamaan.

Vaikka hehkutankin blogissani aika- ja paikkariippumatonta yrittäjyyttä, teen töitä myös ns. vakituisessa osoitteessa ja paikallani niinä aikoina, kun projektit eivät vie minua maailmalle.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *