Blogi

Passiivinen tulo

Passiivinen tulo

Sinua on huijattu.

Olitpa yrittäjä tai yrittäjyydestä haaveileva, olet ehkä lukenut jo kasapäin artikkeleitä, jotka mainostavat digiyrittäjyyden tai sijoittamisen tuovan kasapäin rahaa, aikaa ja onnea. Teet töitä vain muutaman tunnin päivässä. Katselet palmun alla mojito kädessä, kuinka lapset leikkivät rannalla. Raha vain suorastaan hyppii tilillesi. Olet ehkä ostanut monta verkkokurssia, jolla sinulle kerrotaan, miten onnistut?

Olet ehkä jo tajunnut, ettei se mene niin.

Lue lisää ”Passiivinen tulo”
Asiakas on ykkönen

Asiakas on ykkönen

Loppujen lopuksi yrittäjyydessä ainoat tärkeät asiat on asiakas ja kassavirta. Kaikki muu on enemmän tai vähemmän toissijaista (Okei, paitsi verot! Älä ikinä unohda veroja!).

Ilman maksavaa asiakasta, ei ole rahaa. Ja ilman rahaa, ei ole kannattavaa yritystoimintaa. Kun sisäistät nämä, olet jo askeleen lähempänä menestymistä. Asiakashankinta ja -tyytyväisyys tulisi olla jokaisen yrityksen prioriteetti numero yksi, AINA!

Lue lisää ”Asiakas on ykkönen”
Kuinka perustaa yritys helposti ja edullisesti?

Kuinka perustaa yritys helposti ja edullisesti?

Parasta yritystoiminnassa on, että menestyneimmät yritykset lähtevät usein ”autotallista” ja käytännössä ilman pääomaa ja kalliita vempeleitä. Kun rakennat toimintaasi pikkuhiljaa, sinulla jää aikaa testata sinun tuotettasi tai palveluasi ja kehittää sitä matkalla. Mikäli jokin asia ei toimi, et tipu pilvilinnoista, korkeintaan vain sängynlaidalta.

Lue lisää ”Kuinka perustaa yritys helposti ja edullisesti?”
Mistä hyvä liikeidea?

Mistä hyvä liikeidea?

Puhun paljon unelmien toteuttamisesta ja yrittäjyydestä samassa lauseessa. Syy siihen on fakta, että elämäämme ohjaa kolme resurssia: raha, aika ja energia. Palkkatöiden luomassa oravanpyörässä meillä on usein rahaa, ehkä energiaakin, mutta emme hallitse omaa kalenteriamme. Vanhempainvapaalla meillä on energiaa ja aikaa, mutta raha puuttuu. Burnoutin partaalla meillä saattaa olla rahaa, aikaa, muttei energiaa. Aina jokin resurssi puuttuu.

Lue lisää ”Mistä hyvä liikeidea?”
Yrittäjän talous – mistä rahaa tulee ja mihin sitä menee?

Yrittäjän talous – mistä rahaa tulee ja mihin sitä menee?

Haluan olla eteenpäin viemässä suomalaista pienyrittäjyyttä, koska se on ainoa tapa, jolla voimme turvata suomalaisen talouden ja työpaikat, vaikka maailmalla kuohuisi. Siksi kuluttajien on tärkeää ymmärtää, mistä yrittäjän talous koostuu ja huomata, ettei pienyrittäjät ole riistäviä ja ahneita pikkuporvareita, jotka elävät leveällä leivällä.

Lue lisää ”Yrittäjän talous – mistä rahaa tulee ja mihin sitä menee?”
Miten meni noin niin kuin omasta mielestä?

Miten meni noin niin kuin omasta mielestä?

Heräsin tänään kello kuusi postimiehen pamauttaessa minulle kirjettä postiluukusta. Postia verotoimistosta, totta kai. Tämänkö takia heräsin? Juuri eilen illalla olin kaverilleni vitsaillut klo kuuden heräämisistä, kuinka ne on syvältä. Karma is the bitch. Päädyin jotenkin ihmeellisesti kirjautumaan puhelimella nettisivuilleni ja joku ylempi voima ilmeisesti ohjasi scrollaamaan työkaluvalikkoa.

Lue lisää ”Miten meni noin niin kuin omasta mielestä?”
10 vinkkiä omiin unelmiin!

10 vinkkiä omiin unelmiin!

Elämme jatkuvassa epävarmuuden luomassa kuplassa. Kiivas tahti, sosiaaliset paineet, stressi, materialismi, kaikki edellämainitut ovat loistavia oman itsekunnioituksen ja itseluottamuksen murskaajia. Uutisotsikoista päätellen parisuhteistakin puuttuu toisen kunnioitus ja tukeminen, jolloin apua ei oikein tunnu saavan mistään. ”Miten ihmeessä minä pääsen tästä suosta? ”

Lue lisää ”10 vinkkiä omiin unelmiin!”
Lifestyle-yrittäjyys, mitä se on?

Lifestyle-yrittäjyys, mitä se on?

Herään valoisaan aamuun. Merituuli puhaltaa pehmeästi kangasta vasten, linnut laulavat ja pienet kätöset tönivät minua hereille. ”Äiti, mennään jo uimaan”. Avaan käteni pitkään venytykseen ja kömmin pois makuupussista. Avaan teltan oven ja huomaan jo korkealla paistavan auringon, raikkaan meren tuoksun ja värikkäinä kukkivat kasvit. Otamme kassiin mukaan uikkarit, läppärin ja menemme aamiaiselle leirintäalueen ravintolaan. Croisanttien, tuoreiden hedelmien ja kahvin voimalla istumme altaan reunalle polskuttelemaan. Neidin hyppiessä veteen, istahdan aurikotuolille varjoon ja avaan läppärin. Teen hetken töitä, kunnes jatkamme lomailua auringon alla.

Lue lisää ”Lifestyle-yrittäjyys, mitä se on?”